***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Главчев има пет дни да представи състав на кабинет. Вълнà от насилие по улиците. Край на хартиените рецепти за антибиотици

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 април   

 

Номинираният за длъжностен министър-председател Димитър Главчев има още пет дни, с цел да попълни състава на служебното държавно управление. Той съобщи, че ще търси политически необвързани специалисти, с които да провежда почтени избори.

***

***

От през днешния ден отпадат хартиените предписания за антибиотици.

Няма да се позволяват изключения нито за лекари, нито за зъболекари, които да продължат да изписват лекуване по този метод. Отложеното до края на март опазване на хартиения вид няма да бъде удължено.

***

„ 7 години са 7 години. Ако можех да върна времето не бих трансформирал нито едно решение. Не скърбя за нищо “. 

Това написа в профила си във Facebook депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и разгласи ненадейно: 

„ Прекратявам политическата си кариера! “

Дали обявата му е първоаприлска смешка, ще разберем в околните дни.

***

Първият шенгенски полет на летището в Бургас кацна през вчерашния ден сутринта малко след 10:00 ч. Това е и първият чартър с туристи по Южното Черноморие за този летен сезон. Общо 185 пасажери бяха посрещнати с воден салют и публична гала, поради откриването на шенгенския гейт.

Само за 15 минути след кацането всички 185 пасажери слязоха от самолета и напуснаха летището.

***

… към Калин Стоянов има останали доста неотговорени въпроси.

„ Със сигурност нас той не е получавал указания. Един министър с необятна поддръжка и еднообразно далечен от всички партии, би бил по-подходящ за гарантиране честността на вота. След изборите ще търсим настройка на държавно управление, което да може да реагира промените, които желаеме “, счита Терзийски.

***

Непознати нападнаха афганистанец и жена му в София. Съпрузите били бити с камъни и железни пръти измежду бял ден пред дома им в София. Нападателите били млади мъже и едно момиче.

Джавед Нури тръгвал за работа със брачната половинка си. Пред блока видял групата момчета, които не познавал Сторили му се съмнителни и се обадил на тел. 112. По думите му едното момче било към 16-годишно. Трима се нахвърлили върху него с арматури, а брачната половинка му подгонили с голям камък.

***

Четирима мъже и една жена са арестувани от полицията поради пердах над 19-годишен юноша.

Това станало след скандал в питейно заведение в Якоруда. Разпрата прераснала във физическа разпра сред младежа и четирима мъже на 17, 41, 44 и 73 години и 33-годишна жена от града.

***

Съдът анулира запора върху част от сбирката на Васил Божков на стойност над 20 милиона лв..

Решението идва след тъжба от страна на предприемача, като в този момент от Приходната организация би трябвало да покрият разноските по делото.

***

Доживотни присъди получиха двама, упрекнати в убийството на мъж от плевенското село Еница, оповестиха от Окръжната прокуратура - Плевен.

Престъплението е осъществено на 26 юли 2022 година, а делото влезе в правосъдна зала през юни предходната година.

***

Войната против Украйна е " свещена ", а Западът е " изпаднал в сатанизъм ". Това е мнението на Руската православна черква, написа Deutsche Welle.

По решение на Всемирния съветски национален събор (ВРНС), социална организация под егидата на Руската православна черква (РПЦ) и под председателството на патриарх Кирил, прочут още с гражданското си име Гундяев, войната против Украйна бе наречена " свещена ". Съборът излезе и със записано в документ мнение, че " цялата територия на модерна Украйна би трябвало да наложително да влезе в зоната на изключителното въздействие на Русия ".

***

До наскоро единствената жена-кмет на огромна община в Турция бе кметицата на град Газиантеп Фатма Шахин.

На вчерашните локални избори, кметски постове в 11 окръга на Турция (от общо 81) бяха извоювани от дами, съгласно неокончателните резултати.

Повечето от новите кметици са от кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП), която завоюва локалните избори, съгласно неофициалните резултати. На второ място са кметиците на прокюрдската партия ДЕМ.

Това се случва за пръв път в историята на Турция.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР